Qrcze serwuje dania z kurczaka zagrodowego w najróżniejszych odsłonach, sprzedawane wyłącznie w dowozie lub z odbiorem własnym. - Koncept "delivery only" powstał jakiś czas temu, a pandemia go przyspieszyła - wyjaśnia Tomasz Czudowski, właściciel Restauracji Forty i alewino.pl.
Tomasz Czudowski informuje, że koncept realizowany jest wspólnie z jego przyjacielem Piotrem Pasiorowskim i połączonymi zespołami dwóch lokali alewino.pl oraz Restauracji Forty.
– Czekamy na wasze wrażenia, szczególnie te które pomogą nam poprawić ten koncept! W najbliższych dniach na pewno będzie sporo się działo, w tym również wokół menu, więc sprawdzajcie nas często – pisze Czudowski na Facebooku.
Póki co w ofercie są kawałki kurczaka w różnych odsłonach po 22 zł (m.in. po indyjsku i koreańsku) oraz zestawy lunchowe z ciekawymi dodatkami po 30 zł, np. Qrcze Indian Masala z frytkami ziemniaczanymi, chutney-em gruszkowym i tzatzikami, Korean Fried Qrcze z frytkami z polenty, sałatką a'la kimchi i sosem azjatyckim albo Qrcze Buffalo z frytkami z batatów, salsą z ananasa i ogórka oraz sos BBQ. Menu zawiera także kanapki i sałatki oraz kanapki w zestawie z frytkami w cenie 20-28 zł, np. Qrcze qroissant z frytkami z batatów, chutney’em gruszkowym i majonezem z wątróbek.
Dostawy na razie realizowane są w strefie trzech kilometrów od ulicy Mokotowskiej, od weekendu ekipa Czudowskiego ma zwiększyć zasięgi. Odbiór własny przy ul. Mokotowskiej 48. Minimalne zamówienie – 30 zł. Można je składać na www.knajp.pl/qrcze lub telefonicznie 22 628 38 30.