x

KIM JEST FOODSERVICE24.PL?
Ambicją serwisu jest wprowadzenie Was w fascynujący świat HoReCa, oparty na jakości i merytoryce z najwyższej półki.
W naszym serwisie znajdziecie atrakcyjne i przejrzyste treści łączące tematykę z obszaru gastronomii, marketingu i trendów kulinarnych.
Użytkownicy serwisu znajdą nie tylko praktyczne porady, np. jak prowadzić restauracyjny biznes, ale także wywiady, felietony, reportaże oraz ciekawostki ze świata foodies.
  • Kreujemy ten świat dla Was. To u nas:
  • dowiecie się, co słychać u topowych restauratorów i szefów kuchni.
  • zajrzycie za kulisy renomowanych restauracji.
  • będziecie na bieżąco z wydarzeniami w branży kulinarnej.
  • poznacie nowe koncepty restauracyjne oraz ludzi, którzy je tworzą.
współpracują z nami
Z portalem foodserwise24.pl stale współpracują cenieni i utytułowani eksperci branży HoReCa znani czytelnikom z łamów magazynu „Food Service”, w tym szefowie kuchni, restauratorzy, barmani i sommelierzy.

To oni są gwarancją najwyższej wiedzy merytorycznej:
Monika Kucia
Kuratorka i dziennikarka kulinarna, promotorka regionalnych i tradycyjnych produktów, autorka publikacji „Cuisine PL” promującej polską gastronomię na czas Prezydencji Polski w UE, projektantka kulinarnych wizyt studyjnych, organizatorka kulinarno-kulturalnych działań edukacyjnych i artystycznych.
Patrycja Siwiec
Zastępczyni redaktor naczelnej magazynu „Food Service”, w którym redaguje dział Wino. Autorka książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”. Doświadczenie zdobywała m.in. w winnicy Chateau Castigno we Francji oraz w restauracjach Northcote w Wielkiej Brytanii i El Celler de Can Roca w Hiszpanii. Absolwentka Wine & Spirits Education Trust.
Jakub Gutek
Kulturoznawca, dziennikarz kulinarny i kucharz amator. Od 2016 r. związany z magazynem „Food Service”. W swojej pracy łączy kulinaria i kulturę, a w szczególności film. Współtworzy inicjatywę Films For Food, która zajmuje się dystrybucją i promocją najciekawszych filmów dokumentalnych o tematyce kulinarno-gastronomicznej oraz organizuje wokół nich wiele wydarzeń specjalnych.
Maria Wiktoria Górecka
Maria Wiktoria Górecka - psycholog kulturowy, psychodietetyk, trener gotowania, wykładowca Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Na łamach bloga "Pyza made in Poland" popularyzuje azjatyckie kultury kulinarne.
Adam Chrząstowski
Prezydent Bocuse d’Or Academy Poland, wyróżniony przez Akademię Gastronomiczną nagrodą Mistrz Mistrzów. Prowadzi działalność doradczą i szkoleniową w branży HoReCa (Adam Chrząstowski Consulting), pisze felietony dla magazynu „Food Service”, prowadzi programy kulinarne w Kuchni +.<br> Był szefem kuchni restauracji Ed Red w Krakowie i w Warszawie, wyróżnionych przez Slow Food Polska oraz przewodniki Michelin i „Gault & Millau”. Współtworzył krakowską restaurację Ancora. Doświadczenie zdobywał na wszystkich szczeblach zawodu kucharza w najlepszych restauracjach w kraju i za granicą. Absolwent filozofii, specjalność – etyka.
Jarosław Dumanowski
Historyk, kieruje Centrum Dziedzictwa Kulinarnego na UMK w Toruniu, członek rady naukowej Europejskiego Instytutu Historii i Kultur Jedzenia. Redaktor serii „Monumenta Poloniae Culinaria”, współpracuje z szefami kuchni (jest członkiem Fundacji Klubu Szefów Kuchni) i producentami żywności.
Laura Osęka
Gotująca amatorsko psycholożka i psychodietetyczka, potrafiąca przemierzyć setki kilometrów dla konkretnego dania bądź deseru. Ceni w kuchni prostotę i wysoką jakość produktów. Autorka książki o prostym, lokalnym comfort food – „Miska szczęścia”.
Zuzanna Groniowska
Aktywistka Slow Food Warszawa. Od lat promuje tradycyjne, regionalne produkty. Organizuje targi zdrowej żywności oraz warsztaty i pokazy kulinarne. Założycielka jednej z większych kooperatyw spożywczych. Lubi kuchnię wegetariańską. Jest molem książkowym. Uwielbia jazdę na rowerze. Od zawsze jej życiu towarzyszą psy.
Mateusz Szuchnik
Od blisko 20 lat w gastronomii. Współzałożyciel projektu barowego El Koktel nagrodzonego tytułem „Najlepszy Bar Koktajlowy 2015” w plebiscycie Bar Roku. Finalista i zwycięzca międzynarodowych oraz krajowych konkursów barmańskich. Członek akademii The World’s 50 Best Bars. Wykładowca w Bar School oraz w szkole kulinarnej Ashanti w Łodzi. Zgłębia wiedzę w temacie segmentu kawy specialty.
Paweł Rodaszyński
W gastronomii od 10 lat. Koktajlowy warsztat szlifował w takich restauracjach jak Paparazzi, Pies Czy Suka czy Syreni Śpiew. Właściciel wyróżnianego i nagradzanego lokalu El Koktel. Zwycięzca World Class Poland i Bacardi Legacy Polska (2016). W wolnej chwili trenuje biegi OCR.
Marek Datkun
Na co dzień zajmuje się szeroko pojętą gastronomią, z którą związany jest od prawie 10 lat. Doświadczenie zdobywał w hotelach Likus Hotele i Restauracje, norweskiej Dilla Holding AS i warszawskim Rozbrat 20. Od siedmiu lat współpracuje z Grupą Warszawa – opiekuje się barami, współtworzy lokale oraz catering.
Patryk LeNart
Dyrektor i założyciel Międzynarodowej Szkoły Barmanów i Sommelierów, właściciel portalu MojBar.pl i eventowego Bar Cateringu. Od wielu lat sędziuje i prowadzi konkursy barmańskie. Doradza nowo powstającym barowym biznesom. Miłośnik barmaństwa na najwyższym poziomie. Znawca wykwintnych alkoholi i właściciel największej ich kolekcji w Polsce.
Jakub Konkel
Jeden z głównych analityków firmy V4B.pl, który współuczestniczył w opracowywaniu i realizacji jej innowacyjnych metod optymalizacyjnych. Współpracuje jako menedżer zewnętrzny z ponad 30 przedsiębiorstwami z branży gastronomicznej. Dzięki doświadczeniu zawodowemu, a także ukończonym studiom wyższym o specjalności Informatyka w Biznesie zdobył wiedzę z zakresu zarządzania przedsiębiorstwem przy użyciu nowoczesnych narzędzi informatycznych.
Basia Starecka
Dziennikarka, podróżniczka, blogerka. Na łamach „Wysokich Obcasów” prowadzi swój autorski cykl „Szkoła Gotowania Stareckiej", a od ponad siedmiu lat bloga kulinarno-podróżniczego Nakarmiona Starecka.
Agata Michalak
Dziennikarka, redaktorka, z wykształcenia kulturoznawczyni. Autorka reportażu „O dobrym jedzeniu”. Współtworzyła i prowadziła magazyn kulturalno-kulinarny „Kukbuk”, szefowała miesięcznikowi „Aktivist”, pisywała do berlińskiego dwutygodnika „Zitty”, „Wysokich Obcasów” czy „Exklusiva”. Współpracuje z weekend.gazeta.pl, „Vogue” oraz z „Gault & Millau”. Ciekawi ją życie wielkiego miasta.
Grzegorz Kłos
Współtwórca takich brandów jak: Fabryka Pizzy, Moment Resto Bar, Buena Vista, Zazie Bistro, Modern Catering. Jego najbardziej ambitny projekt – Ed Red – jest pierwszą w Polsce restauracją premium specjalizującą się w stekach z wołowiny sezonowanej na sucho. Prelegent i panelista na imprezach branżowych, takich jak: Food Business Forum i Food Service Summit, podczas których chętnie dzieli się wiedzą, doświadczeniem i przemyśleniami.
Andrzej Rogowski
Menedżer zewnętrzny w firmie V4B.pl. Doradza i kontroluje założenia biznesowe w ponad 30 restauracjach.
Tomasz Szklarski
Menedżer zewnętrzny w firmie V4B.pl. Doradza, kontroluje koszty oraz wspomaga swoim doświadczeniem ponad 20 restauracji.
Katarzyna Radoń
Menedżer zewnętrzny w firmie V4b.pl. Współpracuje z ponad 20 lokalami gastronomicznymi. Doświadczenie zawodowe zdobywała, pracując w trójmiejskich klubach i restauracjach na stanowiskach menedżerskich. Dzięki ukończeniu studiów wyższych na kierunku Psychologii w Biznesie zdobyła dodatkową wiedzę z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi i zarządzania przedsiębiorstwem.
Adam Pawłowski
Pierwszy Polski Master Sommelier. Mistrz Polski Sommelierów 2014, laureat nagrody Akademii Gastronomicznej w Polsce Ars Coquinaria 2017 w kategorii Mistrz Mistrzów. Wykładowca i egzaminator the Court of Master Sommeliers, certyfikowany wykładowca The Wine & Spirit Education Trust. Członek Stowarzyszenia Sommelierów Polskich. Współautor książki „Gościnność. Sztuka dobrej obsługi w gastronomii”.
Patryk Kowalski
Współwłaściciel warszawskiego koktajlbaru Woda Ognista. Wykwalifikowany barman, zwycięzca i finalista wielu prestiżowych konkursów barmańskich w kraju i za granicą. Na co dzień miłośnik sezonowych koktajli, polskich smaków i historii Warszawy z okresu dwudziestolecia międzywojennego.
Joanna Mróz
Monitoruje warszawski (i nie tylko) rynek gastronomiczny od kilkunastu lat. Od 10 lat dzieli się recenzjami restauracji na Froblogu. Współtworzy Warsaw Foodie (razem z Restaurantica.pl) – dwujęzyczny gastromagazyn internetowy o nowościach w stołecznych restauracjach. Absolwentka podyplomowych Food Studies na SWPS. Współpracowała z magazynami „Usta”, „Esquire”, a także ze stołeczną „Gazetą Wyborczą”.
Matias Glusman
Beverage & HoReCa Consultant. Wine Educator (WSET) & Certified Water Sommelier. Posiada także tytuł Sake Educator jako jedyna osoba w Europie Środkowo-Wschodniej oraz jest sędzią International Taste Awards w Brukseli. Polak z pochodzenia, urodzony w Argentynie, kształcił się w Wielkiej Brytanii, a w Polsce mieszka od 2004 r.
Tomasz Źródłowski
Twórca kolektywu Creative Gastronomy. Stara się zarażać pasją do profesjonalizmu i bezinteresowną chęcią robienia ludziom dobrze. Od 2013 r. pracował za barem. Przez długi czas zawodowo i prywatnie związany był z krakowskim Mercy Brown. Wielki entuzjasta startów w konkursach barmańskich, które uważa za doskonałą platformę do wymiany doświadczeń i trampolinę rozwoju. Amator przelewania swoich myśli na papier oraz zadawania filozoficznych pytań w świecie gastronomii.
Małgorzata Minta
Małgosia Minta - reporterka kulinarna, autorka książek kulinarnych, blogerka. Przez lata związana z „Gazetą Wyborczą”, a wcześniej także z magazynem „Newsweek” i „Dziennikiem”. Obecnie publikuje na łamach „Wysokich Obcasów” oraz „Vogue Polska”, a także magazynów kulinarnych i lifestylowych. Pomysłodawczyni pierwszej w Polsce konferencji poświęconej blogosferze kulinarnej Food Blogger Fest, panelistka oraz prelegentka specjalizująca się w trendach w gastronomii oraz kulturze kulinarnej, uczestniczka wiodących konferencji i wydarzeń branżowych takich jak Madrid Fusion oraz gale The World’s 50 Best Restaurants. Prowadzi blog MintaEast oraz profil na instagramie minta_eats oraz minta_dines.
Dominik Mazur
Bogdan Gałązka
Absolwent Culinary Academy of New York, od 12 lat szef kuchni w Gothic Restaurant na Zamku w Malborku. Autor trzech książek kucharskich z zakresu historii jedzenia na Zamku w Malborku. Obecnie przygotowuje rozprawę doktorską na Uniwersytecie w Toruniu pod kierunkiem prof. Jarosława Dumanowskiego o kuchni Jana Szyttlera.
Wojciech Tomasz Piasecki
Z wykształcenia mgr inż technologii żywności i żywienia człowieka. Od 13 lat związany z branżą żywności jako technolog i dziennikarz. Specjalizuje się w analizie sensorycznej, badaniach ilościowych i jakościowych na rynku FMCG, technologii gastronomicznej oraz dietetyce sportowej. Z zamiłowania kucharz i piekarz nieustannie poszukujący nowych smaków. Promuje kuchnię zdrową i zbilansowaną. Uwielbia podróże, zarówno te miejskie, jak i z plecakiem w nieznane.
Monika-Jankowska-Kapica
Od ponad 10 lat pisze i redaguje teksty o jedzeniu - najpierw w magazynie "Kuchnia", teraz w "Food Service" i na stronie Ouichef.pl. Z wykształcenia polonistka. Karierę zawodową zaczynała jako reporterka i prezenterka Polskiego Radia Szczecin. Była redaktorką "Gazety Wyborczej" w Szczecinie, "Gazety Stołecznej" i "Co jest Grane". Pasjonatka tanga argentyńskiego i jogi.
Agnieszka Borek
Współwłaścicielka Agencji Fika - biznes dla gastronomii. www.fikabiznes.pl
Marcin Koch
Warszawski restaurator, współwłaściciel m.in. restauracji Bazar Kocha. Studiował ekonomię na Uniwersytecie Ekonomicznym w Krakowie oraz zarządzanie na Uniwersytecie Jagiellońskim. Absolwent paryskiej Le Cordon Bleu. Ukończył program “Professional Post-Graduate Diploma in Marketing” na The Chartered Institute of Marketing. Oprócz znajomości branży gastronomicznej ma wieloletnie doświadczenie w pracy jako manager w firmach międzynarodowych, głównie w obszarze sprzedaży i marketingu. W swojej pracy za kluczowe uważa "myślenie marketingowe", które jest tym, co decyduje o sukcesie pomysłu.
Hanna Dąbrowska
Konsultantka i praktyk w zarządzaniu pracownikami z 25-letnim doświadczeniem gastronomicznym. Absolwentka studiów podyplomowych z zarządzania na SGGW oraz filologii polskiej na UW. Jest wsparciem dla powstających i działających już projektów gastronomicznych. Zawsze blisko klienta. W ostatnim czasie jej głównym projektem jest rozwój nowej marki na rynku usług cateringowych. Jej entuzjazm do pracy równoważy rozsądek w szukaniu optymalnych rozwiązań.
Magdalena Pyszczek
W branży gastronomicznej zajmuje się kosztami i optymalizacją produkcji. Na stałe związana z firmą Food Bazar. Absolwentka studiów doktoranckich na Wydziale Finansów Uniwersytetu Ekonomicznego w Krakowie oraz Wydziale Filozoficznym Uniwersytetu Jagiellońskiego. Ukończyła również podyplomowe studia z zakresu zarządzanie zasobami ludzkimi oraz mediacje na Akademii Górniczo-Hutniczej. Tworzy skuteczne narzędzia do analizy i kontroli finansowej. Doskonale łączy humanistyczne wykształcenie z badawczym zacięciem. Uwielbia skomplikowane i trudne zadania do rozwiązania, świetnie porusza się w gąszczu skomplikowanych przepisów. Magdy pasją oraz drugą profesją jest osteopatia zwierząt.
Dorota Minta
Psycholog i psychoterapeuta. Pracuje z osobami doświadczającymi obniżonego nastroju i niezadowolenia z jakości własnego życia, zmagającymi się z niską samooceną, oraz z zaburzeniami odżywiania. Prowadzi szkolenia i warsztaty pomagające doskonalić asertywność, komunikację interpersonalną i kreatywność. Współpracuje z przedsiębiorcami, organizacjami pozarządowymi, administracją publiczną i mediami, służąc ekspercką wiedzą i doświadczeniem terapeutycznym.
Michał Włodarczyk
Adwokat w zespole prawa pracy Kancelarii BSJP Brockhuis Jurczak Prusak Sroka Nilsson Sp. k. Specjalizuje się w doradztwie z zakresu szeroko pojętego prawa pracy. Doradza przedsiębiorcom w zakresie prawno-pracowniczych aspektów ich działalności gospodarczej, jak również reprezentuje pracodawców w sądach pracy.
Fika Biznes
Agnieszka Borek i Marta Panfil to dwie przyjaciółki związane z gastronomią od ponad 9 lat. Doświadczenie w marketingu i komunikacji w social mediach zdobyły w Polsce i za granicą. Obecnie w portfolio mają niespełna 50 znanych marek restauracyjnych w całej Polsce. Agnieszka zajmuje się kreacją i rozwiązaniami marketingowymi, Marta zaś reklamą w social mediach, e-mail marketingiem i konwersją zamówień.
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl
Katarzyna Potaczek
Nasi Partnerzy
Foodservice24.pl stawia na współpracę i ducha zespołowego. Współdziałamy m.in. z:
roslinniejemy chefs-change
Obejmujemy również patronatem medialnym inicjatywy, które uważamy za cenne i istotne dla branży kulinarnej.
nasze autorskie wydarzenia
„Next Day Summit” to więcej niż konferencja. To wydarzenie podczas którego prezentowane będą są metatrendy i kreatywne rozwiązania. To spotkanie inspiracyjne, które skłania dzisiejsze firmy do myślenia o konsumencie przyszłości przez pryzmat nie tylko biznesu, ale także jego zmienionych przez pandemię potrzeb społecznych.

Trzy czołowe tytuły branżowe – „Media Marketing Polska", „Handel" oraz „Food Service" – łączą swoje zasoby merytoryczne na jednej konferencji – opowiedzą o tym, jak będzie wyglądać świat i gospodarka w kolejnych latach z perspektywy konsumenta.

Więcej informacji TUTAJ.

„Food Service Summit” to jedna z najważniejszych konferencji dla branży gastronomicznej, realizowana pod egidą magazynu „Food Service”. Adresowana jest zarówno do debiutantów – aby mogli uczyć się od najlepszych – jak i do doświadczonych graczy. Tu znajdziesz inspiracje, trendy i ścieżki rozwoju dla swojego biznesu. Więcej informacji TUTAJ
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ab earum eveniet laborum magnam natus! Facilis necessitatibus pariatur repellat voluptatem? Aliquid incidunt laborum nemo possimus quam quia totam. Ipsam neque, vel?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Ab earum eveniet laborum magnam natus! Facilis necessitatibus pariatur repellat voluptatem? Aliquid incidunt laborum nemo possimus quam quia totam. Ipsam neque, vel?