Podcast Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST] Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy. ... von Monika Jankowska-Kapica środa, 23. listopada 2022
Podcast Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST] Jak zmieniają się konsumenci i jak zmieniają się producenci? W jaki sposób obie te grupy odczuwają niepokoje i jak warto na nie reagować - opowiada Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu firmy Mlekpol. ... von ***Artykuł sponsorowany*** środa, 23. listopada 2022
Podcast Lifestyle czy zwykła konsumpcja: gdzie tu jest miejsce dla żywności [PODCAST] Czy zakup tego bądź innego napoju czy przekąski jest emanacją stylu życia? I na ile w czasach inflacji jest miejsce na taką manifestację? Dyskutujemy z Szymonem Mordasiewiczem z GfK. ... von Michalina Szczepańska środa, 09. listopada 2022
Podcast Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST] W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie. ... von Przemysław Ziemichód środa, 02. listopada 2022
Podcast Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST] Czego potrzebuje teraz konsument? Czy zmieniać portfolio? Jak się z nim komunikować? Czy to jest moment na wprowadzanie nowości? Opowiada Jacek Sadowski, prezes Demo Effective Launching. ... von Michalina Szczepańska środa, 02. listopada 2022
Podcast Neutralność klimatyczna: czy to jeszcze chwyta? Jak to jest, gdy wszyscy mówią, że działają dla środowiska? I jak to jest, gdy producent wieprzowiny zachęca do... ograniczenia konsumpcji mięsa? Swoimi doświadczeniami dzieli się Paweł Nowak, dyrektor zarządzający Goodvalley, który jest właśnie tym producentem. ... von Michalina Szczepańska piątek, 19. listopada 2021
Podcast Koniec papierowego kubka jest bliski? [PODCAST] Ekologia coraz mocniej oddziałuje na wszystkie sfery życia i powoli wkracza także tam, gdzie jeszcze nie tak dawno w ogóle o niej nie myślano - do kawiarni, restauracji, barów. Jak ekologicznie prowadzić gastronomię? Rozmawiamy o tym z Krzysztofem Rzymanem, właścicielem kawiarni STOR w Warszawie. ... von Przemysław Ziemichód czwartek, 18. listopada 2021
Podcast Wegańskie słodycze: jak to ugryźć? [PODCAST] Dania wegańskie dobrze zadomowiły się już w polskich sklepach i restauracjach. Coraz częściej klienci mają ochotę również na ciasta i desery, które nie zawierają produktów odzwierzęcych, a cukiernie chętnie wychodzą im naprzeciw. Rozmawiamy o tym z Dominiką Targosz, ambasadorką Chef for Change. ... von Przemysław Ziemichód środa, 17. listopada 2021
Podcast Roślinne zamienniki w menu restauracji [PODCAST] Coraz większa grupa Polaków deklaruje chęć ograniczenia spożycia mięsa, nie tylko w kuchni domowej, ale także podczas wizyt w restauracjach i spożywania dań na wynos. Chcąc trafić w ich gusta, warto rozważyć zmiany w menu lokalu na bardziej roślinne. ... von Laura Osęka środa, 17. listopada 2021
Podcast Moda na wina nowofalowe w restauracjach. Rozmowa z Piotrem Pietrasem [PODCAST] Czym się charakteryzują wina naturalne, organiczne, biodynamiczne, wegańskie? Kto je konsumuje i jakie możliwości stwarzają te kategorie w biznesie restauracyjnym? Czy warto podążać za tym trendem? Rozmawiamy o tym z Piotrem Pietrasem, Master Sommelierem, Wicemistrzem Europy Sommelierów. ... von Monika Jankowska-Kapica wtorek, 16. listopada 2021