+ Wydarzenia Branżowe

Lokale gastronomiczne pod lupą Inspekcji Handlowej

W prawie połowie lokali gastronomicznych skontrolowanych przez Inspekcję Handlową w ubiegłorocznym sezonie turystycznym odnotowano nieprawidłowości. Kontrolerzy szczególną uwagę zwracali na rzetelność obsługi konsumentów oraz prawidłowe uwidacznianie cen towarów, potraw i napojów.

Z podsumowania działań kontrolnych Inspekcji Handlowej wynika, że w sezonie turystycznym 2021 r. kontrolą objęto łącznie 360 placówek gastronomicznych

Zarejestruj się i uzyskaj bezpłatny dostęp do wszystkich materiałów na portalu Foodservice24.pl i w miesięczniku „Food Service”.

Wraz z rejestracją otrzymujesz również nasz newsletter.
W każdej chwili możesz z niego zrezygnować.

Jesteś już zarejestrowany?

W dowolnej chwili możesz wycofać zgodę na przetwarzanie swoich danych.

Informacje o polityce ochrony danych osobowych można znaleźć tutaj Ochrona danych.

stats